Milupa Metabolics Logo

Idź do wątku:  «   » 

Re: biszkopt
Autor: Bartłomiej (IP zapamiętane)
Data: 27 Jul 2010 - 08:24:34

CO do przepisu to powiem szczerze , że sam osobiście nie robie ciast itp ponieważ nie jem praktycznie tego typu rzeczy, owszem makowiec od święta zostaje upieczony , kwestia drożdży mąki dobrej konsystencji i zawinięcie maku itp. dokładnie niestety nie pomoge jezeli chodzi o proporcje, a najprościej jest kupić półprodukt z firmy Loprofin - ciasto np. cytrynowegrinning smiley
pozdrawiam
p.s nie jestem teraz czesto na stronie wiec przepraszam za opóźnienie w odp.

Autor: tatalukasza (IP zapamiętane)
Data: 27 Jun 2010 - 04:37:50

Dzięki Bartek. A możesz mi napisac jakis przepis na tort.

Autor: Bartłomiej Boroń (IP zapamiętane)
Data: 25 Jun 2010 - 11:50:17

Witam , niestety biszkopt Ci nie wyjdzie dla fenyloketonurka.;/ Biszkopt opiera się w dużej mierze na pianie z białka i żółtka- biszkopt musi być "leciutki", więc w Naszym(PKU) przypadku upieczenie biszkoptu kończy się zazwyczaj jak u Ciebie- zakalcem, bądź twardym plackiem, którym można burzyć murysmiling smiley
Proponuje w takim razie upiec Niskobiałkowe ciasto w proszku o smaku cytrynowym - znajduje się na stronie:[www.shs.com.pl] tam można zamówić je są numery do przedstawicieli. Jest również o smaku czekoladowym.
pozdrawiam
Prosze się nie załamywać sprawą Biszkoptu grinning smiley , jest wiele innych możliwości na osłodzenie życia ludzi z PKU grinning smiley

biszkopt

Autor: tatalukasza (IP zapamiętane)
Data: 22 Jun 2010 - 19:14:16

Witam!
Potrzebuję przepis na biszkopt który wyjdzie bo już kilka przepisów korzystałam i za każdym razem zakalec sad smiley

Zmieniany 1 raz/y. Ostatnio 2010-06-23 06:50 przez tatalukasza.

Nazwa użytkownika: 
E-mail: 
Temat: 
Kod potwierdzenia:  Musisz rozpoznać tekst na tym obrazku
Proszę wprowadzić kod z obrazka: